Marknadsinformation

Hur når du rätt målgrupp?

Vi ser till att du har all information du behöver

Vi arbetar med de största och mest tillförlitliga marknadsdatabaserna i Sverige. Databaserna samkörs och i vårt verktyg kan rätt målgrupp enkelt filtreras fram för att nå den optimala träffsäkerheten. Letar ni efter ”tvillingar” till era bästa kunder, e-mailadresser till beslutsfattare som jobbar med hållfasthet i betong, villaägare i ett visst område, köpstarka kvinnor i åldern 25-35 år i Skövde eller vill ni nå föräldrar till treåringar för att marknadsföra en simskola. Låt oss hjälpa dig hitta målgruppen du letar efter.
Testa vårt verktyg

Precis den du söker

Vi hittar Ralf

Ralf bor i Norrköping, är 45 år och har precis köpt ett hus. Han är teknikintresserad och brinner för miljöfrågor. Han är en således en tänkbar köpare av solpaneler. För ett företag som säljer solenergilösningar gäller det att lära känna sin målgrupp och nå ut med sitt budskap i precis rätt tid. Vi kan hjälpa er att nå Ralfs brevlåda, mailkorg eller mobiltelefon.

Vilken målgrupp vill du nå?

Vilken målgrupp vill du nå?

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig.

år - år
Jag vill bli kontaktad

Vårt optimala kretslopp - från insikt till effekt

Optimal Kommunikation är fullservicebyrån tar hand om ditt budskap från idé hela vägen fram till din kunds brevlåda eller inkorg. Vi hjälper dig med hela processen från målgruppsselektering och registertvätt till trycksaksproduktion, segmentering, kanalval och distribution. Vi har sammanlagt 102 års erfarenhet av branschen och vet hur vi ska öka er omsättning och skapa fler långsiktiga affärsrelationer.
Utmana oss gärna, det gillar vi!

Insikt
Idé
Målgrupp
Kanalval
Distribution
Effekt

Insikt

Varje lyckad kampanj grundar sig i insikter om kunder, beteenden och branschlogik.

Målgrupp

Genom vårt verktyg har du har alltid korrekt information om den du söker.

Idé

Är det en trycksak, samtal eller ett mail? Vi vet hur ditt budskap ska gestaltas.

Kanalval

Från idé till konvertering – vi vet vilken kanal som är bäst för att nå din målgrupp.

Distribution

Genom våra upphandlade avtal når du kostnadseffektivt till rätt målgrupp.

Effekt

Från idé till konvertering på rätt sätt – kommunikation som når mätbar effekt.

Case

Fönster-
tillverkaren

En fönstertillverkare har tillsammans med oss tagit fram ett upplägg för att generera nya kunder. Inför varje installation av nya fönster i en fastighet selekterar vi fram ett givet antal andra fastigheter inom en radie om 150 meter. Radien är vald utifrån att vår kund vill att de som får utskicket ska bo på kort gångavstånd från fastigheten där installationen gjorts, för att de ska kunna inspektera det goda resultatet. Kampanjerna går ut varje vecka och följs upp löpande för att ständigt kunna optimeras.

Våra tjänster